Knooppunt Joure

Sportbedrijf beheert straks Sportief Knooppunt Joure

Omdat het Sportief Knooppunt Joure een belangrijke maatschappelijke functie heeft, zet de gemeente in op een vorm van bedrijfsvoering waarbij de gemeente zeggenschap heeft over de activiteiten, exploitatie en beheer van de sporthal en het zwembad.
Hiervoor wordt een sportbedrijf opgericht waarvan de gemeente enige aandeelhouder is. Het personeel van de sporthal en het zwembad komen in dienst van het sportbedrijf. De openbare aanbesteding van beheer en exploitatie van het Sportief Knooppunt Joure is daarmee van de baan.
Gemeente en stichting blij De positieve samenwerking tussen de Stichting Stiennen Flier en gemeente De Fryske Marren krijgt
dus een vervolg. De nieuwe vorm is voor zowel de gemeente als de stichting de beste oplossing.
Directeur Hans Lolkema kon vanmorgen het personeel informeren. “Voor het personeel is het een hele opluchting nu ze zekerheid hebben over de toekomst van Swimfun en Sportfun. We zijn erg blij met de samenwerking met de gemeente en gaan graag samen verder.”
Wethouder Durk Durksz: “It swimbad en de sporthal krije elk jier mear as 400.000 besikers oer de flier. It maatskiplik belang fan it Sportyf Knooppunt is sa wichtich, dat wy in kommersjele
oanbesteging net passend fine.”

De gemeente De Fryske Marren zal de enige aandeelhouder van het sportbedrijf zijn. Deze vorm wordt veel vaker toegepast om als gemeente sportaccommodaties te exploiteren. Het personeel, nu in dienst van de Stichting Stiennen Flier, komt in dienst van de nieuwe BV. Zij worden geen ambtenaar. De gemeente is al eigenaar van de gebouwen.
Het college heeft voor het opzetten van het sportbedrijf toestemming nodig van de gemeenteraad.
De gemeenteraad van De Fryske Marren zal naar verwachting in november over de nieuwe beheersvorm besluiten.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *