Baardagame op zicht

Baardagamen zijn mooie hagedissen die bovendien redelijk tam kunnen worden. Ligt wel aan de soort. In vergelijking met andere reptielen zijn ze vrij makkelijk te verzorgen waardoor deze dieren ook voor een beginnend reptielenhouder geschikt kunnen zijn maar binnen dit ras heb je verschillende soorten waarvan sommigen wel extra verzorging nodig hebben.

Een volwassen baardagame is 50 tot 75 centimeter lang en heeft dus een groot terrarium nodig. Dat geeft de DHZ wel de gelegenheid om hier een mooie inrichting te maken.

Een baardagame kan met wat geluk 15 jaar oud worden.

Het terrarium moet beschikken over één zone van 28°C en één van 40°C met een plaats om te schuilen. Koop je dit dier jong denk er dan om: hij wordt groter en 2 mannetjes bij elkaar wordt oorlog.

De voeding bestaat uit insecten (zoals krekels), groenten, fruit zelf uit wilde planten mits die niet aan een weg groeien vergiftigt door uitlaatgassen.
Met een plantensproeier douchen vind de baardagame top.

De knuffelwaarde vinden wij niet zo hoog, bovendien om de hagedis uit een bak van 40°C in een woonkamer van 20°C te halen dat zal voor de baardagame niet prettig voelen denken wij.

Alhoewel de eigenaresse enthousiast verteld dat het echte een héél leuk beestje is houden wij het hier op de redactie van delemsterkrant.nl voorlopig bij onze Ty Beanie Boo’s knuffel.

Deze baardagame logeert bij de

in Lemmer.

Wij moesten er bij vermelden dat deze baardagame niet te koop is. Wel te bewonderen.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *