Bami sate

INGREDIËNTEN

350 gram mie
4 porties kipsaté (of verse kipfilet in blokjes bakken-zoutloos-, pindasaus los er overheen)
3 eetlepels wokolie
ui, gesnipperd
300 gram boerensoepgroenten
1 rood pepertje, schoongemaakt en gesnipperd
1 zakje Knorr mix voor bami
4 eieren

BEREIDINGSWIJZE
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hem in een vergiet af en spoel goed af met koud water.

Verwarm de saté volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de ui met het pepertje al omscheppend op een halfhoog vuur in 5 minuten goudgeel en glazig.

Voeg de soepgroenten toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de mix voor bami en 1,5 deciliter water toe en breng alles aan de kook.

Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen. Schep de mie erdoor en warm alles goed door.

Verhit de rest van de olie en breek de eieren boven de pan. Bak ze aan beide kanten lichtbruin. Serveer de bami met de saté en de eieren. Lekker met atjar en kroepoek.

Je kan dit recept ook gebruiken voor nasi. Je kookt de rijst in water met bouillon blokken.

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *