Bee Gees

 Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012, zang) en Maurice Gibb (1949-2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1946, gitaar en zang).

De broers werden geboren op het eiland Man, maar in 1958 emigreerden ze naar Australië. Daar begon hun carrière, en in 1967 keerden ze terug naar Engeland, waar ze een groep vormden met Vince Melouney, (gitaar) en Colin Petersen, (drums).

In Australië en Nederland hadden ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks and specks, in Engeland en elders volgden nummers als New York mining disaster 1941MassachusettsWordsWorldI’ve gotta get a message to you en Holiday.

Robin verliet de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoorde de solohit Saved by the bell. Maurice Gibb trouwde met de Schotse zangeres Lulu. De groep werd later opgedoekt en opnieuw opgericht. Vanaf het moment dat Jive talkin’ in 1975 een Amerikaanse nummer 1-hit werd, werd de draad weer opgepakt en met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 was de groep plotseling weer immens populair, en was ze een van de belangrijkste exponenten van de disco geworden. De plaatsen 1,2,3,4 en 5 van de Top 40 waren bezet door de heren Gibb. Vele hits en producties van en met andere sterren zouden sindsdien volgen. En ja, wij waren daarbij. En daarvoor ook al! Zoals in 1967 toen deze EP uitkwam. Opmerkelijk detail bij de Polydor singel: er stonden geen 4 liedjes zoals gebruikelijk maar 2 liedjes op. En toch duurden ze niet lang….

Memory lane on Bee Gees.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *