Fietsroute Oosterzee

Fietsroute Oosterzee

Vertrekpunt is Lemmer via Westeind naar Oosterzee Gieterzebrug langs de grote weg en retour via Tjeukemeer fietsroute Oosterzee Buren richting Follega afslag Lemmer (nieuw asfalt weg) terug langs het CVVO terrein .

 

Alhoewel het Westeind uit lapjes asfalt bestaat is het toch comfortabel fietsen.

500 meter later sla je hier links af en fietst door tot het einde.

Sluispad

Dan kom je uit bij de vroegere sluis. Rechts haven, camping ook met passantenverblijf met verse eieren en broodjes en supermarkt op loop afstand & fietsroute Echten Stoomgemaal…

Rechts af: fietsroute Oosterzee Buren langs het strandje, het oude Limnologisch Instituut ↵   en wat tegenwoordig gevuld wordt met gezelschappen. (Watersportcentrum)

De ééne kant land,de andere kant het Tjeukemeer en in de verte het oud gerestaureerde gemaal.(winnaar Lemster Bokking 2018)

Het gemaal staat open, dus even een preview. Aan de wanden hangen posters met weetjes maar die moet je maar komen lezen. Ook de pomp is interessant om te bestuderen…

Richting snelweg via Oosterzee Buren, in de bocht rechts, uit fietsen richting Follega, neem afslag Lemmer. Rondje is 14 kilometer (op onze teller), 1,5 uur.

promo foto

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *