Fortuna wint WKL

De Cashback World Korfbal Leaguefinale is gewonnen door Fortuna/Delta Logistiek! In de Ziggo Dome in Amsterdam werd PKC/SWKGroep met 21-19 verslagen.

Onder toeziend oog van groten getale uitzinnige supporters werd er in Amsterdam een schitterend duel uitgevochten. Na 25 minuten zuivere speeltijd stond er een 10-11 ruststand op het scorebord. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter en ook in de tweede helft bleef het lang stuivertje wisselen.

Zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd leek het momentum in handen van Fortuna/Delta Logistiek, Nik van der Steen en Fleur Hoek waren zeer bepalend voor hun ploeg en brachten het gaatje op drie verschil. PKC/SWKGroep probeerde nog terug te komen, maar het zou simpelweg niet genoeg blijken.

Na de nederlagen in 2012/2013 en 2017/2018 is het nu dus wel raak voor de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts, het vijfde landskampioenschap in de historie van Fortuna/Delta Logistiek. Voor aanvoerder Marcel Segaar was de finale zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau, hij neemt afscheid met de landstitel op zak.

Post Author: admin