Gegrilde Lamsburger met kerrie

Gegrilde Lamsburger met kerrie

Bereidingstijd  25 minuten

INGREDIENTEN

4 lamsburgers

1 sjalotje

1 komkommer

2 limoenen

eetlepels olie (voorkeur wok-olie i.v.m. temperatuur)

?  eetlepel kerriepoeder – eigen smaak

eetlepels mayonaise

eetlepels yoghurt

1 teentje knoflook

theelepel tuinkruiden

4 pitabroodjes

sla

zout & peper

BEREIDINGSWIJZE

Pel het sjalotje en snipper het heel fijn. Snijd de komkommer in plakjes.
Rasp de schil van een limoen en snijd de andere limoen in 4 partjes.

Roer de olie, het sjalotje, de koriander, de limoenrasp, de kerriepoeder en versgemalen peper in een kom door elkaar. Bestrijk de hamburgers met het oliemengsel. Maak de knoflooksaus door de mayonaise, de yoghurt, het uitgeperste teentje knoflook en de tuinkruiden te mengen.

Verwarm een grillpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Grill de lamsburgers aan beide zijden in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.

Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het broodrooster of de voorverwarmde oven.

Bestrooi de lamsburgers met zout. Serveer de burgers tussen een pitabroodje met rucola, komkommer een eetlepel knoflooksaus en een partje limoen.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *