Hekwerk

De herinrichting van de rondweg is afgerond. De aansluiting van de toegangsweg naar Lemmer is ingericht. Daarbij zit ook de oversteek van fietsers van de Straatweg naar de Albert Koopmansstraat.
Het blijkt dat dit soms een gevaarlijke situatie oplevert. Iets wat we in Lemmer voor willen zijn.
De bewoners van de eerste 2 woningen aan de Straatweg; Nico Kelderhuis en Hedzer de Boer kwamen in samenspraak met de stichting Oud Lemmer, op het idee, om er een hek werk te plaatsen.
In het archief vonden we een foto uit het verleden waarbij een hekwerk te zien was. Dit was het hekwerk wat de veiligheid van de entree van Lemmer over het slootje kon waarborgen.
Het “earste bregje” van Lemmer.
Vanuit die gedachte werd een idee gelanceerd om een nieuw hek te plaatsen op die oversteek locatie zodat de fietsers niet eenvoudig kunnen oversteken maar goed moeten uitkijken en achter het hek langs naar de kruising met de rondweg moeten fietsen.
Op deze wijze kan het verleden weer een goede gedachte zijn voor nu en meewerken aan de inrichting als het gaat om verkeersveiligheid.
Dit idee van de bewoners en stichting Oud Lemmer werd neergelegd bij de gemeente de Fryske Marren, die enthousiast was. De gemeente heeft vervolgens contact gezocht met de Provincie Fryslân. Ook de Provincie omarmde de plannen en heeft intussen het hekwerk geplaatst.
En zo is het plan in gezamenlijkheid uitgevoerd.

Post Author: admin