Hommel een eind op!

Update: 5 juli- Beestjes zitten nog in het zaagsel te rollebollen. Ze zijn 1 cm, kunnen vliegen. Geen ouders meer te bekennen.


Onlangs heeft Lemsterkrant.nl een item over het dreigend tekort aan insecten gepubliceerd. Daarin werd ook voorgesteld een bloemdragende plant ergens neer te zetten dan hebben de beestjes ook wat.

Toen er vanmiddag druk naar het WK werd gekeken en deze redacteur van het spel wat flauw werd, kom het kippenhok wel even worden voorzien van vers stro. Dit gebeurd eens in de 2/3 weken. Het zag er schoon uit. Even losschudden en klaar. Het stro begon te zoemen op een steeds hogere toon. En als stro gaat zoemen is dat de beste tijd om een stap achteruit te zetten.

Blijk er een nestje met een twintigtal hommels in te zitten. 2 grote en de rest kaliber half groot tot groot.

Met een tuinhark is de bak er onder uit geharkt-verplichte pauze ingelast – en later na de 1-0 voor Uruguay tegen de Egyptenaren waren de hommels weg, alhoewel er nog een stuk of 3 hun nest aan het zoeken zijn…En we hebben wespennesten en bijennesten gezien maar nooit eerder een hommelnestje. De hommel is een beschermde diersoort.Hommels

Vanmorgen zaterdag zitten er weer 6 of 7 hommels in het hok in het  1 cm vers en schoon zaagsel te rollebollen.

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *