Lemmer Ahoy

Lemmer Ahoy is van donderdag 10 t/m zaterdag 12 mei 2018. Dit driedaagse zeilevenement steekt dus van wal in de morgen van Hemelvaartsdag. Deze Lemmer Ahoy-wedstrijden staan al 35 jaar bekend als de eerste serieuze krachtmeting in het wedstrijdseizoen tussen de schippers van de SKS en IFKS. Ook andere, vergelijkbare schepen kunnen meedoen. De grote deelname trekt veel belangstelling vanaf de wal.
Voor en na de wedstrijden liggen de rond- en platbodems in de havenkom van Lemmer. De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg. Met hun vrolijke kleuren is dat een fraai plaatje. Zeker tijdens aankomst en vertrek van de schepen heerst hier volop bedrijvigheid. Op deze dagen is het extra gezellig in het centrum van Lemmer. Jong en oud vermaakt zich op de kermis. Bij mooi weer zitten de terrasjes aan het water lekker vol en bij veel cafés klinkt muziek.

Programma zeilwedstrijden
09.00 uur: Palaver bij British Pub aan de Oude Sluis
in centrum Lemmer
10.30 uur: Start eerste wedstrijd in de baai. Er worden elke dag meerdere wedstrijden gezeild.
Vanaf ongeveer 15.00 uur: Schepen keren terug. De overige rond- en platbodems gaan door de sluis naar de museumhaven in centrum Lemmer. De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg.

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *