Oase kampioenen

Oase kampioenen op 16e ONK Hapkido

Follega 7 april:-

Therapeutische zorginstelling de Oase uit Follega reisde zondagochtend om 08.15 uur met een grote groep kinderen/jongeren, begeleiders en ouders naar Tiel. Dit om deel te nemen aan de 16e Open Nederlandse Kampioenschappen Hapkido. Deze werden georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond.

De Oase verzorgd al ruim 14 jaar zelfverdedigings lessen / weerbaarheidstraining Hapkido. Dit voor jongens en meisjes met o.a. ADHD, PDD-nos, Autisme en licht verstandelijke beperking van 6 tot 19 jaar.

Deze lessen staan o.a. OLV Martin Zingel oa. 8e dan directeur van De Oase, drievoudig wereldkampioen en bondscoach van het Nederlands Hapkido team.

Bij de Koreaanse krijgskunst/zelfverdediging Hapkido, wordt veel gebruik gemaakt van de kracht en snelheid van de tegenstander.

Het is al een grote overwinning voor deze kids na vele maanden training en (geestelijke) voorbereiding, om al aan zo’n groot internationaal evenement mee te doen. Hier dan ook nog meerdere 1e, 2e en 3e plaatsen te behalen is wel heel bijzonder!! Eigenlijk ongeacht de behaalde plaatsen zijn het allemaal kampioenen! Voor sommige was dit zelfs al een 3e of 4e keer dat zij deelnamen!

Ook Pedagogische medewerker, trainer Jurian de Graaf van de Oase scoorde hier ook goed met een mooie 3e plaats! Voor alle deelnemers, van harte gefeliciteerd!!

Na aanleiding van deze topprestaties op het ONK Hapkido zijn een aantal deelnemers vanuit de Oase door bondscoach Zingel geselecteerd om deel te mogen nemen aan de Europese Kampioenschappen Hapkido op 25 en 26 mei 2019 in Clarholz Duitsland!

Ook trainer Jurian de Graaf heeft zich weten te kwalificeren.

Post Author: admin