Onderhoud van de sportvelden

Onderhoud van de sportvelden in De Fryske Marren

Het seizoen is voor de voetbalverenigingen zo goed als afgelopen.

Voor de sportveldmedewerkers is nu een drukke periode aangebroken. De velden moeten voor het seizoen weer in topconditie worden gebracht.

Begin juni wordt bij CVVO  een begin gemaakt van de aanleg van het kunstgrasveld. Voor aanvang van het nieuwe seizoen is dit veld aangelegd. Wij van de redactie van de lemsterkrant.nl vernemen ook dat kunstgras niet ideaal is bijvoorbeeld de schaafwonden bij uitglijden, ervaring welkom.

VV Lemmer

Bij vv de Walde en vv Lemmer worden vanaf  juni de grasmatten om gefreesd en opnieuw ingezaaid.

VV Lemmer

Onlangs zijn alle voetbalvelden gecontroleerd op engerlingen (Engerlingen vernielen het hele gazon, het zijn de larve van kevers die zich voeden met de wortels van het gazon.Red.). Tot op heden zijn de engerlingen niet aangetroffen.

Vanaf volgende week worden de doelgebieden hersteld uitgevlakt met een kraantje en worden de doelen dicht gelegd met graszoden. (Bij de doelgebieden die zwaar beschadigd zijn).

Vanaf begin mei zijn de oefenhoeken aangepakt. Sommige velden zijn geprofileerd en alle velden zijn door gezaaid. Vanaf 11 augustus kan er weer worden getraind op de trainingsvelden en vanaf 20 augustus kan er weer worden gevoetbald op de voetbalvelden.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *