Wethouder treedt terug

Joure:

Op dinsdag 2 oktober heeft Janny Schouwerwou aangegeven haar taken neer te leggen als wethouder van de gemeente De Fryske Marren.
-“Om gezondheidsredenen kan ik niet meer deze mooie gemeente besturen, zoals ik dat graag zou willen. Met pijn in mijn hart leg ik mijn taken neer. Ik wil mijn werk als wethouder goed en verantwoord kunnen doen. Met mijn huidige
gezondheid lukt me dat niet.”

Janny Schouwerwou heeft als wethouder veel betekend voor eerst de gemeente Skarsterlân en later gemeente De Fryske Marren. Ze was betrokken bij de gemeentelijke herindeling en leidde de ingewikkelde transitie van Sociaal Domein in goede banen. Daarnaast zorgde ze er voor dat zorg, sport en ouderen hoog op de agenda van de gemeente bleven staan. Ook buiten de gemeente was Janny bestuurlijk actief, als voorzitter van Empatec kwam ze op voor de belangen van deze kwetsbare doelgroep.

Zij was ook contactwethouder en aanspreekpunt voor de besturen van dorps-, stads- en wijkbelangorganisaties in Bantega, Delfstrahuizen, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Follega, Oosterzee en Oosterzee Buren.

In een eerste reactie zegt burgemeester Veenstra:
“Het spijt ons zeer dat Janny om gezondheidsredenen moet stoppen. Naast dat ze een zeer bevlogen en betrokken bestuurder is, is ze ook een zeer gewaardeerde collega.
Wij gaan haar missen binnen De Fryske Marren.”

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *