WK korfbal U19

Leeuwarden maakt zich op voor WK korfbal U19
In Leeuwarden vindt van 19 tot en met 21 april het WK voor korfballers tot 19 jaar plaats. Dertien landenteams strijden in sportcentrum Kalverdijkje om de eerste officiële wereldtitel in deze leeftijdscategorie. 

In 2018 organiseerde Leeuwarden al het eerste open EK voor deze leeftijdscategorie, nadat de Internationale Korfbalfederatie (IKF) had besloten om ook voor korfballers tot 19 jaar officiële kampioenschappen te houden. Voor die tijd was sportcentrum Kalverdijkje jarenlang het decor van het officieuze wereldkampioenschap U19, dat meer dan twintig jaar georganiseerd werd door district Noord van het KNKV.

Dertien landen van drie continenten 
Het IKF U19 World Korfball Championship 2019 telt dertien deelnemers. Naast gastland Nederland zijn dat België, Engeland, Duitsland, Portugal, Catalonië, Tsjechië, China, Hong Kong, Marokko, Chinees Taipei en Maleisië. Maleisië was nog niet eerder van de partij tijdens een dergelijk toernooi.

De IKF heeft dit WK toegewezen aan het KNKV, dat samenwerkt met de lokale organisatie in Leeuwarden. Zij kunnen rekenen op de hulp van vele vrijwilligers van de verenigingen in Leeuwarden en omstreken. Geert Keuning, voorzitter van de districtswerkgroep internationaal korfbal en van het lokale organisatiecomité is ontzettend blij met de toewijzing: Jarenlang hebben wij het officieuze wereldkampioenschap U19 georganiseerd en we zien dit echt als een kroon op ons werk. Ook voor de verenigingen uit Leeuwarden en omstreken is dit toernooi weer iets om naar uit te kijken. De meeste landen overnachten bij gastgezinnen. Dat schept altijd een speciale band”. 

Post Author: admin